Etusivu
Retkikohde
Villisiat
Villisikatuotteet
Villisikareseptit
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Linkit

Lihan ominaisuudet

Tarjoamme Villiä Eksotiikkaa Herkkusuille! Laulajaisen villisianlihassa yhdistyvät herkuttelijan arvostamat ominaisuudet erinomaisella tavalla. Villipossujen kasvu on hitaanlaista, mutta lihan maku on sitäkin herkullisempaa. Tummanpunainen liha on tiukkasyistä ja ruokinnasta johtuen siinä on mieto riistan maku. Hitaasti kypsytetyt pataruuat ja höystöt vievät kielen mennessään.

Villisian rasva on valkoista ja muistuttaa ominaisuuksiltaan vanhanajan läskiä. Sitä käytetään myös muiden riistaruokien paistamiseen. Rasva voidaan leikata lihan mukaan tai pois oman mieltymyksen mukaan.


Villisikatuotteet

Laulajaisten villisiasta on saatavilla eri ruhonosia vakuumiin pakattuna ja pakastettuna. Saatavuus on rajoitettu, joten tuotteet on syytä varata hyvissä ajoin etukäteen. Esimerkiksi joulukinkkujen suhteen on toimittava jo syys-lokakuussa.

Kokolihatuotteet

Bravuurituotteemme on kokonainen palvattu villisika lämpimänä suoraan juhlaan tuotuna ja tarjoiltuna. Tästä näyttävästä ruokapöydän ”pääohjelmanumerosta” riittää tarjottavaa 100 – 150 hengelle muusta tarjoilusta riippuen. Pienemmät juhlat kruunataan paistilla tai fileillä joko savusaunassa palvattuna tai asiakkaan itse paistamana. Kasslerista puolestaan voi tehdä rosvopaistia tai grillata. Suurta herkkua se on myös palvattuna.

Jalosteet

Pyrimme pitämään koko ajan myynnissä myös pieniä pakkauksia jalosteita lähinnä matkailijaryhmiä ajatellen. Tuotteet valmistaa pääosin tammelalainen Makuliha Oy, joka on kuuluisa ja palkittu makkaroiden ja lihajalosteiden tekijä. 400 gramman villisika- tai samankokoinen villisika-hirvisäilyke ovat helppoja säilytettäviä ja kuljetettavia, koska ne voidaan pitää huoneenlämmössä. Todellisia karavaanarin ja veneilijän gourmet-suosikkeja ja lempituliaisia! Täyslihainen villisikamakkara ja palvituotteet ovat yleensä jäisenä pikkupaketeissa ja nekin kestävät siten päivän reissaamisen kesäaikaan.


Villisikalahjapakkaukset

Kokoamme säilykkeistä myös näyttäviä lahjapakkauksia joko puiseen tai pahviseen lahjalaatikkoon. Nämä ovat mukavia ja helppoja annettavia joko merkkipäivinä tai jouluaikaan. Meidän tuotteidemme lisäksi laatikoihin voidaan laittaa hunaja- ja marjahyytelöitä tai vaikkapa viinipullo. Hunaja-Aitta, Voila Ky sekä Rönnvikin ja Lepaan viinitilat tulevat tässä mukaan yhteistyöhön. Joulukautena saattaa olla myös erikoistuotteita villisianlihasta, tiedustele hyvissä ajoin!

Tilapuotimme on avoinna sopimuksen mukaan eli aina kun olemme kotona. Soitathan kuitenkin ensin!


Lihan tie

Villisiat lopetetaan omalla tilalla stressittömästi eläinlääkärin tarkastuksen ja ante mortem-luvan myötä. Varsinainen teurastus tapahtuu tilateurastamoissa. Siellä eläinlääkäri tarkastaa erikseen ruhot kuten kesypossuiltakin ja kaikista sioista otetaan trikiini- ja muut tarvittavat kokeet. Leikkaamossa ruhot jäähdytyksen jälkeen leikataan, pakataan ja pakastetaan. Valmiiksi pakatut ruhonosat palaavat Renkoon Laulajaisen pakastimiin ja osa lihasta jatkaa jalostukseen. Kaikki tuotteet valmistetaan pienissä jalostuslaitoksissa, mikä takaa niiden yksilöllisyyden massatuotteisiin verrattuna. Valmistusreseptit on kehitetty nimenomaan villisikaa varten.